Welcome Guest: S’enregistrer | Connexion
 
FAQ| Rechercher| Membres| Groupes
 
Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!
 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ)
Sujet précédent :: Sujet suivant  
Auteur Message
anuanu
Modérateur
Modérateur

Hors ligne

Inscrit le: 16 Oct 2010
Messages: 4 829
Point(s): 11 916
Moyenne de points: 2,47

MessagePosté le: Mar 11 Oct 2011 - 05:51
MessageSujet du message: Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!
Répondre en citant

Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!
Dün Zincirlikuyu Mezarlığı civarında bir kadın sırf Ermeni olduğu için, bir taksici tarafından ağzı






Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!



Dün Zincirlikuyu Mezarlığı civarında bir kadın sırf Ermeni olduğu için, bir taksici tarafından ağzı burnu kırılıncaya kadar dövüldü. Bu olay apaçık biçimde bir nefret suçudur.
Türkiye’deki ırkçılığın yaygınlığını ve nerelere varabileceğini gösteriyor. Hükümetin bu konuda acilen bir eylem planı yapması ve nefret suçları mevzuatı konusunda bir an önce adım atması gerekiyor.

Bu vakanın peşini bırakmayacağız.
Emniyet Müdürlüğü’nü ve savcılığı derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

İsmini açıklayamadığımız mağdurun ailesinden gelen bir notu aşağıda paylaşıyor ve hem etnik kökene hem dini görüşlere hem de kadına yönelik bu çoklu ayrımcılık vakası karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.
Irkçılığa DurDe!
Her yerde!
Çünkü ırkçılık her yerde!





“Dün saat 14.30′da, Zincirlikuyu Mezarlığının oralarında, kızkardeşim taksici tarafından yumruklanmış, sonra da saçlarından çekiştirilerek caddeye atılmış….!!! Suçu :” Hristiyan olmak…..”..Kızkardeşime ilk başta :” Şiven bozuk..yahudimisin..ermeni misin” diye sormuş. Kardeşim, çok rahat olarak “Ermeniyim” diye cevaplamış.

Taksici başlamış, dinimize hakaret etmeye, Kutsal Kitap’a dil uzatmaya;..kızkardeşim konuyu değiştirmesini istemiş, ama adam inatla devam etmiş..sonuçta “sen kafirsin..cehennemde hepiniz yanacaksınız” deyince ..kızkardeşim de “Bana kafir diyemezsin..” deyince, adam geri dönmüş ve başlamış yumruklamaya….Kaşını patlatmış, kan revan içinde saçından tutarak caddeye fırlatmış..”

http://hyetert.blogspot.com/2011/10/ermeni-bir-kadn-vahsice-dovuldu.html#mo…




Ps: Iste bazi Turklerin gerçek yüzü, yok efendim Ezan sesi duymuslar da aglamislar niye?
bu ayirimci'lik, bu cani'lik bu hain'lik için mi agladilar ?
Iste tum buna benzer olaylar için Turkiyeyi terk ettik neden ezan sesini duydugumuzda agliyalim.
Aglamamiz sadece ailemizle geçirdigimiz ve bugun yok olan o eski gunleri hatirlamamizdandir
bosuna sismeyin vicdansiz insanlar.

Allah varsa ( ki ben inaniyorum) size hak ettiginizi versin her ezan sesi duyuldugunda.


Dernière édition par anuanu le Mar 11 Oct 2011 - 06:08; édité 3 fois
Revenir en haut
anuanu
Modérateur
Modérateur

Hors ligne

Inscrit le: 16 Oct 2010
Messages: 4 829
Point(s): 11 916
Moyenne de points: 2,47

MessagePosté le: Mar 11 Oct 2011 - 06:04
MessageSujet du message: Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!
Répondre en citant

ISTANBUL
Une arménienne agressée par un chauffeur de taxi

C’est arrivé la semaine dernière dans un taxi à Istanbul.

Lorsque la cliente indique sa destination, le chauffeur l’interpelle lui disant : “Avec votre accent vous n’êtes pas turque. Vous êtes juive ou arménienne ? La femme alors lui indique qu’elle est bien arménienne. Mot qui a déclenché dans l’instant la fureur du chauffeur de taxi, la traitant de “maudite“. Et non content de cette insulte, il immobilise son véhicule, la roue de coups avant de l’éjecter de la voiture en la jetant à terre.

Par bonheur, un avocat qui passait par là, voyant le visage ensanglanté de la jeune femme, a photographié la plaque minéralogique et noté le nom de la compagnie de taxi.

Après avoir été recueillie par ses collègues de travail, elle a ensuite porté plainte au commissariat.

La police a rapidement retrouvé la voiture. Selon son rapport, l’individu serait mentalement malade...
lundi 10 octobre 2011,
Jean E.

http://www.armenews.com/article.php3?id_article=73642


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Mar 18 Oct 2011 - 09:34
MessageSujet du message: Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!
Répondre en citant

Nefret ikizleri: Suç ve söylem




Nefret suçu iki unsurdan oluşur: Ceza hukukuna göre işlenmiş bir suç olacak ve fail, bunu önyargı nedeniyle işleyecek. Takside dövülen Ermeni kadının başına gelen tam da buydu

Bu “nefret” denilen şeyin suçu başka, söylemi başka. Ama bunlar ikiz. Nefret suçu iki unsurdan oluşuyor: 1) Ceza hukukuna göre işlenmiş bir suç olacak, 2) Fail, bu suçu önyargı nedeniyle işlemiş olacak. Yani, nefret söylemi olmadan “nefret suçu” da olmuyor. “Ne yani, ben birilerini sevmiyorsam söyleyemez miyim?” diyenlerin kulağına küpe olmak üzere bu ikizlere biraz bakalım. Önce “suç”a.

Ermenidir diye dövülen kadın

Olay tarihi ve saati: 5 Ekim Çarşamba, 14.30. Olay yeri: Zincirlikuyu Mezarlığı civarı, Garanti Bankası’nın önü. Olayın özeti: 40-45 yaşlarında İstanbullu bir Ermeni kadının, arabasına bindiği taksici tarafından, Ermeni olduğ u gerekçesiyle dövülerek kan revan içinde bırakılması.

Olayın cereyan şekli: Dövülen kadının ablası Facebook’a not yazmış: “Kızkardeşim taksici tarafından yumruklanmış, sonra da çekiştirilerek caddeye atılmış. Suçu Hıristiyan olmak. Kızkardeşime ilk başta: ‘Senin şiven bozuk. Yahudi misin, Ermeni mi?’ diye sormuş. Kardeşim, çok rahat olarak, ‘Ermeniyim’ demiş. Taksici başlamış dinimize hakaret etmeye, Kutsal Kitap’a dil uzatmaya: ‘Sen kâfirsin. Cehennemde hepiniz yanacaksınız’ deyince, kızkardeşim de ‘Bana kâfir diyemezsin’ deyince adam geri dönmüş ve başlamış yumruklamaya. Kaşını patlatmış, kan revan içinde saçından tutarak caddeye fırlatmış.” Olay Türkiye’ye Almanya’dan yansıyor; küreselleşme bu. Türkiye Ermenileri iletişim sitesi Hyelist’e ilk ileten Dr. Sarkis Adam’a Almanya’dan haber geliyor. Ermenice çıkan Marmara gazetesi de yazıyor.

Polis ilk defa ‘barıştırmıyor’

Ağzı yüzü dağılan kadına yardım için harekete geçen avukat dostum Kezban Hatemi’yle konuştum ve aşağıdaki, bu memlekette duymaya cidden alışmadığımız bilgileri ondan aldım: Kadın taksiye girince bakıyor taksimetre sıfırlanmamış, onu hatırlatıyor. Adam bunun üzerine “Senin şiven bozuk...” diye başlıyor. Arkasından da, “Kuran-ı Kerim’i yakan siz değil misiniz? Hepiniz kâfirsiniz!” diye sürdürüyor. Kadın itiraz ediyor: “Bana kâfir diyemezsin!” Bunun üzerine arkaya dönüp kadını dövüyor. Arabanın içi kan revan. Buraya kadar üç şey çok alışıldık: 1) Erkek kaba kuvveti rezilliği, 2) Gayrimüslim düşmanlığı, 3) TCK’da hâlâ açıkça cezalandırılmayı bekleyen nefret suçu.
Alışılmadık olan hususlar ise bundan sonrası. Bir kere, kadınla birlikte Levent karakoluna dört tanık gönüllü gidiyor; helal olsun. İçlerinden biri arabanın resmini çektiği için araba derhal bulunuyor, bağlanıyor. Şoför kayıplara karışmış. İkincisi, yine helal olsun, nöbetçi savcı Nurten Altınok olaya derhal sahip çıkıyor. O sırada, Levent Polis Merkezi’nden Ahmet Katipoğlu ve Asayiş Büro Amirliği’nden Cihan Demirbilek (bir helal de onlara çekeyim) yine inanılmaz biçimde arabanın mülkiyet durumunu derhal araştırıp öğrenmişler. Taksi, şoförün karısının üstüne çıkıyor. O da birine vekalet vermiş. O adamı buluyorlar. Ş.A. adlı bu kişi yanında biriyle daha geliyor, diyor ki: “Bu takside iki şoför çalışıyor, onlar da biziz!” Her ne hikmetse, döven şoförü korumakta. Bunun üzerine kadın savcı bu adam hakkında “yalan beyanda bulunmak”tan soruşturma başlatıyor. Vay canına sayın seyirciler, memlekette neler oluyor.

Devamı var. Karakoldan yüz bulamayan vekalet sahibi adam, karakol polislerini “İşkence yaptılar bize” diye gidip şikayet ediyor. Polis bu arada şoförün hüviyetine fotokopi biçiminde ulaşıyor. Ş.Ş. diye biri çıkıyor. Maltepe’de oturuyor. Eve gidiyorlar, kale gibi. Kapı duvar. Kadın savcı hemen evi arama emri çıkartıyor. Ben bu bilgileri aldığım zaman sonuç belli değildi. Ama şunlar belliydi: Adamın ilk olayı değil. Fatih Adliyesi tarafından aranmakta. Bir Rus kadına cinsel tacizde bulunmaktan ve ayrıca bir “mala zarar verme” olayından.

Gelelim, kan revan içinde bırakılan kadına. Annesi öldüğünden beri yalnız yaşamakta. Korku içinde. İsmini öğrendim: M., ama verdirmiyor. “Bu adam beni öldürür. Evraklarımı yırtın lütfen” diyor. Polisler teskin ediyorlar, teminat veriyorlar. Olaya sahip çıkan avukat Kezban Hatemi, koruma sağlanması için başvuruyor. Gelelim “masum” nefret söylemine... Bodrum’da çok sevdiğim bir dükkan kiracısı. Her zaman gittiğimiz The Garden’da içiyoruz, dükkanını kiraya vermiş olduğu anlaşılan bir adam öte yandaki masadan bununla yarenlik ediyor: Nasıl gidiyor işler? / Fena değil / Benim kiracı nasıl, para kazanıyor mu? / Onlar zarar etmez, onlar kazanır / Neden öyle dedin? / Ben onların normal yollardan para kazandığını sanmıyorum. Artık nasıl kazanıyorlar bilmiyorum. Sen tahmin et / Böyle bir şey olduğunu hiç sanmam. Ama varsa Emniyet ilgilenir. Benim ilgilendiğim, verdiği sözü tutuyor mu, kirasını ödüyor mu / İşte bu yüzden sadece para kazanmayı düşündüğünüz için siz bütün Bodrumlular bunlara kiraya verdiniz dükkanlarınızı. Şimdi bizim caddede artık Türkçe konuşulmaz oldu / Ne var bunda yahu / Sen bunların müşteriye ne kadar kötü muamele ettiklerini biliyor musun? Fiyat sorup da almayanı dövüyorlar / Bunu Kürtler böyle yapıyor diye mi söylüyorsun? Sen bana desen ki, şu dükkanı tutan kiracı şöyle yapıyor, anlarım. Ama sırf Kürtler yapıyor dersen ayrımcılık olur / Ben ayrımcılık yapmıyorum. Ben diyorum ki bu adamların hepsi aynı. Ben eşek gibi çalışıyorum, ancak yaşayacak kadar kazanıyorum, bunlar çok güzel para kazanıyor. Ben senin dükkanı o paraya tutamazdım, tutsaydım da ödeyemezdim / Demek ki sürümü olan mal satıyorlar. Sana hiç yakışmıyor böyle sabit fikir halinde bir milleti olduğu gibi itham etmek. Keşke bu konuyu açmasaydık / Ayıbettin yahu, hiç öyle olur mu, bugün biraz canım sıkkın da ondan...

Bir diğer tanık olduğum diyalog; bu seferki kadın: Turistler azaldı şükür. Hepsi gitse de rahat etsek! / Öyle deme, esnaf nasıl satış yapacak? / Aaa, Bodrum’da esnaf mı kaldı; hepsi Kürt!

Tekrar ediyorum. Bu iki insanı da tanıyorum, çok hoş insanlar. Nefret söylemi kullandıklarının farkında bile değiller. Ama bu böyle bir meret işte. Söylem “doğru adam”a ulaştığı anda, onun adına artık “nefret suçu” diyorlar. Nasıl ki, dayakçı şoförün nefret suçunun altında, onun kulağına kim bilir kimin fısıldadığı “Ermeniler Kuran’ı yaktılar” nefret söylemi yatıyorsa...
Not: 12 Ekim tarihli Milliyet’te bir sınıf arkadaşım köşesinde yazmış: “Atatürk milliyetçiliğini bilen var mı nedir, diyor Baskın, Radikal İki’de. Oysa kendisinin aynı isimde kitabı var.” Evet, var. 1981’de bitirdiğim, çok okunmuş, yayıncının beş kere bastığı bir kitap. 99’dan beri bastırmıyorum. Çünkü aradan geçen 30 yılda öğrendiklerim bana çok farklı düşünmeyi öğretti. 30 yıl önceki bilgileriyle düşünenler (ve bununla iftihar edenler) de olabiliyor demek ki.


Revenir en haut
Montrer les messages depuis:   
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ) Toutes les heures sont au format GMT + 1 Heure
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Page 1 sur 1
Sauter vers:  

 



Index | Créer un forum | Forum gratuit d’entraide | Annuaire des forums gratuits | Signaler une violation | Charte | Conditions générales d'utilisation
phpBB
Template by BMan1
Traduction par : phpBB-fr.com