Welcome Guest: S’enregistrer | Connexion
 
FAQ| Rechercher| Membres| Groupes
 
Eski Haber:Rahmetli Patrik Hazretleriyle Lütfü Doğan Kardeşlik İddası
 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ)
Sujet précédent :: Sujet suivant  
Auteur Message
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 24 Juil 2011 - 07:36
MessageSujet du message: Eski Haber:Rahmetli Patrik Hazretleriyle Lütfü Doğan Kardeşlik İddası
Répondre en citant

Eski Haber:Rahmetli Patrik Hazretleriyle Lütfü Doğan Kardeşlik İddası

1-KALUTSYAN'LA LÜTFÜ DOĞAN KARDEŞ Mİ?






Eski Ermeni Patriği Şinork Kalustyan'ın eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'la üvey kardeş olduğu iddialarınında son nokta. Kalutsyan'ın yeğeni Hanifi Yılmaz konuştu:

Eski Ermeni Patriği Şinork Kalustyan'ın yeğeni olan ve Yozgat'ın Çandır İlçesi'ne bağlı İğdeli Köyü'nde yaşayan Hanifi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anneannesi Güldane Kalustyan'ın iki kez evlendiğini, ancak eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan ile hiçbirakrabalık ilişkisinin bulunmadığını anlattı.

Anneannesi Güldane Kalustyan'ın yıllar önce Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne bağlı Bebek Köyü'nden İğdeli Köyü'ne gelerek Mihran Kalustyan ile ilk evliliğini yaptığını belirten Yılmaz, şu bilgiyi

verdi:

''Anneannem Güldane Kalustyan, 1910 yılında köyümüze gelin gelerek Mihran Kalustyan ile ilk evliliğini yapmış. Bu evlilikten daha sonra Ermeni Patriği görevine seçilen Şinork Kalustyan, Şinorik Kalustyan

(kız çocuk) ve Arsek Kalustyan dünyaya gelmiş. Şinorek Kalustyan 12 yaşında iken İngiltere'de ölmüş. Şinork Kalustyan daha sonra akrabalarıyla birlikte yurt dışına gitmiş, Fransa'da din eğitimi alıp Türkiye'ye dönmüş ve bir süre sonra da Ermeni patriği görevine seçilmiş.

Şinork Kalustyan patrik olduktan sonra köyümüze geldi, akrabalarıyla görüştü, köy çeşmesinden su içip özlem giderdi.''

AKRABALIK İDDİASI İKİNCİ EVLİLİKTEN KAYNAKLANIYOR



Hanifi Yılmaz, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın Şinark Kalustyan'la kardeş oldukları iddialarının, anneannesi Güldane Kalustyan'ın İğdeli Köyü'nde ikinci kez evlendiği kişinin soyadının

''Doğan'' olmasından kaynaklanmış olabileceğini de ifade ederek, şöyle devam etti:

''Güldane Kalustyan, ilk eşi ölünce 1920 yılında köyümüzden Hacı Doğan ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten de annem olan Hanımkız Doğan ile teyzelerim, Gülizar ve Hürmet dünyaya gelmişler. Yani anneannem ikinci evliliğinden erkek çocuk doğurmamış. Bu nedenle

Lütfi Doğan ile bir akrabalığımız söz konusu değil. Anneannemin ikinci evliliği yaptığı Ali Doğan'ın ilk eşi olan Nadire'den olan Halim, Şükrü, Mustafa ve Bahri adında 4 çocuğu daha varmış. Anneannemin, ikinci evliliğini yaptığı Hacı Doğan'ın soy ismindeki benzerlik

nedeniyle Lütfi Doğan'ın Şinork Kalustyan ile kardeş olduğu iddia ediliyor ama bu doğru değil.''

ANNEANNEM MÜSLÜMANLIĞI SEÇMİŞTİ

Hanifi Yılmaz, anneannesi Güldane Kalustyan'ın ikinci evliliğini yaptıktan sonra Müslümanlığı seçtiğini de vurgulayarak, ''Anneannem, Müslümanlığı seçince köyde kendisine 'Gülkız' adı verilmiş. Anneannem bir süre sonra İstanbul'a oğlu Şinork Kalustyan'ın yanına yerleşmiş. Annem olan Hanımkız, anneannemi İstanbul'a giderek, ziyaret etmiş. Anneannem, bu ziyaret sırasında anneme (ben Müslümanlığı seçtim ve Müslümanım. Oğlum Şinork da bunu biliyor. Şinork'a bir zarar gelmesin,

çevresindekiler benden rahatsız olmasın diye Müslümanlığımı belli etmiyorum. İbadetimi çok gizli yapıyorum) demiş. Annem köye döndüğünde

ağlayarak bize bunları anlattı'' diye konuştu.

İğdeli Köyü Muhtarı Erhan Korkmazyürek de, ''Şinork Kalustyan'ın Lütfi adında öz veya üvey kardeşi olmadı. Tek erkek kardeşi çocukken ölmüş. Köyümüzde Ermenilerle Türkler yıllar boyu dostça yaşamışlar'' dedi.

Bir gazetede ve dergide yer alan haberde, eski Ermeni Patriği Şinork Kalustyan'ın eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın aynı anneden olma üvey kardeşi olduğu iddia edilmişti.

2-Lütfü Doğan, Patrik kardeş iddiasını yalanladı

Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan, eski Ermeni Patriği Kalustyan ile kardeş olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili hiç üvey kardeşi olmadığını belirterek, "Ortaya atılan bu iddialar için tüm yasal haklar bende saklıdır" dedi.

Almanya Ermeni Cemaati lideri Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ın Diyanet İşleri eski Başkanı ile Ermeni Patriği Kalustyan'ın "Anneleri bir, kardeştir" iddiaları gündem oluşturdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan 10. Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, "Bir gazete ve dergide hakkımda çıkan iddialar var.

Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok. Ben Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ne bağlı Salyazı Köyü'nde 1930 yılında doğdum. Babamın adı Mehmet Fehmi Efendi, annem ise Pullu Hanım, Pullu Hatun olarak tanınıyor. Annem köyümüze yakın Çatalçeşme Köyü'nden, annemin babası Eşref Ağa, annesi Gül Hanım'dır.

Tüm bunları saymamdaki sebep kamuoyunu bu olayla daha fazla meşgul etmemektir" dedi. Doğan, babasının 3 kez evlendiğini, sadece kendi annesinden kardeşlerinin olduğu belirterek, "Benim babam 1926 yılında bir hanımla evleniyor. O annemiz; yani üvey annemiz ölüyor. İsmi Mecbure Hanım.

2 yıl evli kalıyorlar ve hiç çocukları olmuyor. Daha sonra annem Pullu Hatun ile evleniyor. 1943 yılına kadar birlikte yaşıyorlar, annem 1943 yılında vefat ediyor. Babamın Pullu Hatun ile evliliğinden 5 çocuğu oluyor. En büyükleri benim. Lütfi Doğan, Lütfiye, Meryem, İbrahim Ethem ve Meryem isminde 5 çocuk.

Annemin vefatından sonra babam, annemin amcasının kızıyla evleniyor. İsmi Nuriye Hanım. Annemiz Nuriye Hanım ile birlikte 1979 yılına kadar beraber yaşadık. Memuriyet hayatımda memleketten ayrı kaldığım oldu.

Annem Allah razı olsun, babamın hizmetinde daima bizim hürmetimizi aldı, biz de onun dualarını. Kardeşlerimin arasında hiç üvey olan yok. Annem ve babamın köylerinde yüzde 100 Türk var" diye konuştu.

Hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Lütfi Doğan, yayınlanan haberlerde adı geçen kişileri de tanımadığını vurguladı. Doğan, "Mesela orada 'Bir cenazede bulundu' denilmiş. Ben böyle bir cenazeye asla katılmadım. Bu konuyu çok evvel bir gazeteci bana gelerek sordu.

'Filan yerde bir kitapta isminiz geçiyor' diyerek. Böyle bir konuyla ilgim olmadığını sizlere anlattığım gibi ona da anlattım. Bundan tahminen 15 gün kadar evvel bir dergiden olduğunu söyleyen biri geldi.

Ona da aynını anlattım; ama arzu ederdim ki, o kişi toplumumuza faydalı, doğru ve aydınlatıcı bilgiler versin. Ancak gerçek dışı ve benimle ilgisi olmayan konularla umumi efkarı yanıltmamalıydı" açıklamasında bulundu.

Ortaya atılan konuyla ilgili yasal hakların kendisine ait olduğunu belirten Doğan, kendisiyle aynı adı taşıyan 11. Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan'ın kendisini adres göstermesiyle ilgili olarak da, "Ben kendimden sorumluyum. Benim durumum gibi herkesin kendi sorumluluğunu idrak etmesi en güzelidir.

Çünkü bilmeden bir şeyi söylemiş olmak zandır, ilmi ifade etmez. Zan çok defa insanı günaha sokar" şeklinde konuştu.


Revenir en haut
mafilou
Administrateur
Administrateur

Hors ligne

Inscrit le: 04 Sep 2006
Messages: 15 949
Point(s): 47 798
Moyenne de points: 3,00

MessagePosté le: Sam 30 Juil 2011 - 15:03
MessageSujet du message: Eski Haber:Rahmetli Patrik Hazretleriyle Lütfü Doğan Kardeşlik İddası
Répondre en citant

Zaten bunu Badriark Mutafyan açiklamisti ...

Citation:
... Anneannesinin değil teyzesinin Müslüman olduğunu söyleyen Mutafyan, ayrıca eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan ve eski Patrik Kalutsyan'ın da 'anne bir' kardeş olmadıklarını, bu söylentilerin Ermeni cemaati içerisindeki Yozgat kökenliler tarafından çıkarıldığını savundu. Ermeni Hırıstiyan ve Müslüman aileler arasındaki akrabalık ilişkilerine de değinen Mutafyan, karışık evlilikleri, yaşanan dil ve din ile ilgili sorunlar nedeniyle doğru bulmadığını ancak bu tercihi yapanları da saygıyla karşıladığını ifade etti. ...


http://www.hristiyanforum.com/forum/ermeni-arakelagan-apostolik-ortodoks-kilisesi-f223/patrik-anneannem-muslumanla-t520.html
_________________
Emeğe saygılı olun, alıntılarınızda link gösterin ...


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Mer 9 Nov 2011 - 11:13
MessageSujet du message: Eski Haber:Rahmetli Patrik Hazretleriyle Lütfü Doğan Kardeşlik İddası
Répondre en citant



Revenir en haut
Montrer les messages depuis:   
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ) Toutes les heures sont au format GMT + 1 Heure
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Page 1 sur 1
Sauter vers:  

 



Index | Créer un forum | Forum gratuit d’entraide | Annuaire des forums gratuits | Signaler une violation | Charte | Conditions générales d'utilisation
phpBB
Template by BMan1
Traduction par : phpBB-fr.com