Welcome Guest: S’enregistrer | Connexion
 
FAQ| Rechercher| Membres| Groupes
 
Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ) Aller à la page: <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
Sujet précédent :: Sujet suivant  
Auteur Message
guest



Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705

MessagePosté le: Jeu 25 Jan 2018 - 19:09
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Revue du message précédent :



https://odatv.com/ypgden-esada-bize-destek-ver-cagrisi-2501181200.html




https://odatv.com/erdogan-hatayda-kamuflaj-giydi-2501181200.html



https://odatv.com/iste-ypgnin-kazdigi-mevziler-2501181200.html



https://odatv.com/ilk-ve-son-sozum-2501181200.html
Revenir en haut
mafilou
Administrateur
Administrateur

Hors ligne

Inscrit le: 04 Sep 2006
Messages: 15 949
Point(s): 47 798
Moyenne de points: 3,00

MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 05:55
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

[left]25 Ocak 2018
YPJ: Türkiye Afrin’deki kayıplarını saklıyor



Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Afrin Komutanlığı, Suriye’nin kuzey batısında bulunan Afrin’e yönelik Türkiye’nin saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

YPJ Afrin Komutanlığı'nın, Türk saldırılarına karşı büyük bir iradeyle savaştıklarını ve Kobane ruhuyla Afrin’i koruyacaklarını belirttikleri açıklamada Türk devletini yenilgiye uğrattıklarını ifade etti.

YPJ açıklamasında, ‘’Bugün 6. gününe giren İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Afrin sınırlarına saldırıları aralıksız devam ediyor. Bu vahşi saldırılar karşısında, YPJ ve bütün Afrin halkı olarak tarihi bir direniş sergileyerek, büyük bir iradeyle cevap oluyoruz. Afrin topraklarını, Türk devleti ve çetelerine mezar edeceğiz ve gelişlerine pişman edeceğiz’’ denildi.

Açıklamada, son 5 günde başta Afrin kenti ile ilçeleri ve çevre köylerde şiddetli çatışmaların yaşandığını, Türkiye’nin, uçak tank ve toplarıyla saldırdığını ve Afrin kentine girmek istediği, fakat, savaşçıların sert cevabıyla karşı karşıya gelerek yenilgiye uğradığı belirtti.

Askeri operasyon düzenleyen Türklerin büyük kaybı olduğunu fakat, kendi kayıplarını sakladıklarını bildiren açıklamada ‘‘Basınında, bizim yüzlerce kaybımız olduğu yalanını yayınlamışlardır. Yaşanan son 5 günlük savaş bilançosunda, 7 savaşçımız şehit düşmüştür. Bunlardan 2 yoldaşımız hava saldırısında, 5 yoldaşımız ise savaşarak kahramanca şahadete ulaşmıştır’’ ifadelerine yer verildi. 
 
Kaynak:   Ermenihaber.am


[left]
 
 

_________________
Emeğe saygılı olun, alıntılarınızda link gösterin ...


Revenir en haut
mafilou
Administrateur
Administrateur

Hors ligne

Inscrit le: 04 Sep 2006
Messages: 15 949
Point(s): 47 798
Moyenne de points: 3,00

MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 05:58
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Politics 11:15 27/01/2018 Region  
Kurdish forces claim 308 Turkish fighters killed in Afrin
The Syrian Defense Forces' press service reported of 308 Turkish servicemen killed since the start of the Olive Branch operation in Afrin. This number contradicts Ankara's reports, Sputnik reports.
“We have 43 victims among our fighters, including eight women from the YPJ (women’s self-defense forces). 134 civilians were wounded and 59 are dead,” the statement said.
According to the Syrian Defense Forces, since January 20, the Turkish Air Forces have carried out 191 sorties and dropped 699 shells on the territory in the north of Syria. During the operation, there have been 136 clashes between the SDF and the advancing forces. The SDF even mentions seven more clashes, “the results of which have not been not confirmed.”
“Turkish aggression led to… the deaths of 308 members of various offensive troops, with four officers and a general among them,” the SDF stated.
However, the Turkish Health Ministry has refuted the number of its servicemen killed, claiming that only three have died since the start of the operation.
“Three Turkish servicemen were killed during the country’s operation in Syria’s Afrin and 16 remain hospitalized, a spokesperson of the Turkish Health Ministry told Sputnik on Friday.
“To date, three Turkish servicemen have been killed during the operation in Afrin …Several dozen have been injured, most of them received medical assistance on site. As many as 16 are in the hospital, their condition is not critical,” the spokesperson said.
According to the latest data released by the Turkish military, a total of 343 “terrorists” have been eliminated since the beginning of the Olive Branch operation, which was launched on January 20.
Meanwhile, Turkish President Recep Tayyip Erdogan has vowed that Ankara could extend its third military advance in Syria all the way east to the border with Iraq, emphasizing that the country would "completely clear the region of terrorists, beginning with Manbij and throughout our entire border [with Syria]."
The Olive Branch offensive was launched on January 20 in the Kurdish-dominated Syrian city of Afrin, controlled by the US-backed Kurdish People’s Protection Units (YPG). The latter is considered to be an affiliate of the Kurdistan Workers’ Party (PKK), designated as a terrorist group in Turkey and some other countries.
 


Source Panorama.am
 

_________________
Emeğe saygılı olun, alıntılarınızda link gösterin ...


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 07:27
MessageSujet du message: ABD ve Rus Sözde Müteffiklerince Daciklere SATILAN ,Kürdi Savunmacılar
Répondre en citant

ABD ve Rus Sözde Müteffiklerince Daciklere SATILAN ,Kürdi Savunmacılar Efrinde Savaşçılarının Yüzde Beşi Daciklerce Katledildi






TSK’dan yeni açıklama: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 484'e yükseldiği belirtildi.Afrin’e Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili olarak TSK’dan 9. günde son dakika açıklama geldi. TSK’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur” denildi.

İşte Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir. Harekâta katılan 7 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur.

“Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tskdan-yeni-aciklama-terorist-sayisi-484-oldu-2192567/


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 07:31
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Zeytin Dalı için fikri değişti

New York Times'ın yeni sayısında yayınlanan yeni bir yazıda, TSK'nın Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili Carlotta Gall'ın Kilis'ten kaleme aldığı bir haber yer alıyor.Amerikan New York Times gazetesi geçtiğimiz günkü sayısında, Türkiye'nin Suriye'deki Zeytin Dalı Harekâtı'nı yorumlamış, Ankara'nın Washington'un itirazlarına karşın "IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin en yakın müttefiki Suriyeli Kürtlere topyekun savaş açtığını" yazmıştı.

New York Times'ın yeni sayısında yayınlanan yeni bir yazıda ise, TSK'nın Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili Carlotta Gall'ın Kilis'ten kaleme aldığı bir haber yer alıyor.

Yazıda, operasyona Türk toplumunun büyük kısmının "destek" verdiği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Derdini anlatmak için sınırlı bir operasyon mu yapacak yoksa ABD'nin inşa ettiği Kürt güçlerin kökünü kazıyacak bir operasyon mu olacak bilinmiyor" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN BENZER TAKTİKLERİ DAHA ÖNCE DE KULLANDI

New York Times'in makalesi şöyle:"Çay bahçesinde toplanmış olan esnaf, roket saldırılarından rahatsız olmuş olsa da, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt militanlara başlattığı operasyona büyük destek veriyor.

Kalabalık arasında bulunanlardan Mustafa Özer 'Operasyon Türkiye'nin gücünü artırıyor. Artık sınırlarımız daha sağlam. Tehdit altında değiliz. Bu operasyon daha önce yapılmalıydı' diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, belki de bu yıl içinde, yeni bir seçim bekliyor ve Erdoğan Kürtlere yönelik saldırının Türk milliyetçiliğini ve kendi muhafazakar kitlesini ateşleyeceğine güveniyor. Erdoğan benzer taktikleri daha önce de kullandı."

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜVENLİK ENDİŞELERİ VAR"

Türkiye'nin sınırlarında gerçek bir güvenlik kaygısı olduğunu belirten New York Times, bu nedenle ABD ile de arasının açıldığını yazıyor.

"Ancak Erdoğan'ın bu harekâtı ne kadar ileriye götürüceği şimdilik bilinmiyor. Derdini anlatmak için sınırlı bir operasyon mu yapacak yoksa ABD'nin inşa ettiği Kürt güçlerin kökünü kazıyacak bir operasyon mu olacak bilinmiyor."

Gazete, Kilis ve diğer sınır kentlerinin, 2011'de Suriye'de başlayan iç savaştan en çok zarar gören yerler olduğunu, IŞİD ve PKK'nın buralarda saldırılar düzenlediğini hatırlatıyor:

"Bu dikkate alındığında, Suriye'deki Kürt militanlara yönelik askeri operasyon tüm Türkiye'de büyük destek görüyor

Büyük ölçüde hükümet yanlısı olan Türk medyası da, uzun süreli bir gelenek olan militarist milliyetçiliği oldukça enerjik şekilde haberleştiriyor."

"MUHALEFET BASTIRILDI"

New York Times, Türkiye'de muhalefetin operasyon konusunda bastırılmış olduğunu, sosyal medya üzerinden yorum yapanların da gözaltına alındığını belirtiyor.

Gazeteye konuşan El-Monitor yorumcusu Metin Gürcan, Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı operasyonuna halkın yüzde 70 oranında destek verdiğini, Zeytin Dalı Harekâtı'na da benzer bir destek olduğunu söylüyor.

Haberde, önceleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakereleri destekleyen ana muhalefet partisi CHP'nin de son harekâta tam destek verdiğine dikkat çekiliyor.

"MÜLTECİLERİN SURİYE'YE DÖNMESİNİ UMUYORLAR"

Gall, Kilis'te konuştuğu esnafın, operasyonun ardından Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesini umut ettiklerini yazıyor:

"Kilis'in 100 binden az olan nüfusu, mülteci akını ile 130 binlere çıktı. Suriyeliler burada genel anlamda kabul görse de, özellikle ekonomik sebeplerle onlara karşı bir öfke de var.

Boş berber dükkanının sahibi Ercan Emir 'Türkiye mültecilere milyarlarca para harcadı. Hükümet bu parayı Türklere verseydi şu an ülkede fakir insan kalmamıştı' diyor."

Odatv.com

https://odatv.com/zeytin-dali-icin-fikri-degisti-2801181200.html


Revenir en haut
Publicité






MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 07:31
MessageSujet du message: Publicité

Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 28 Jan 2018 - 08:04
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Afrin yolunda stratejik köy alındı... İşte son durum

‘Zeytin Dalı’ harekâtının 8’inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) stratejik öneme sahip olan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısına düşen Ali Bekki köyünü ele geçirdi. Terör örgütü PYD-PKK’nın eğitim kampının da bulunduğu köydeki çatışmalarda 10 teröristin öldürüldüğü bildirildi. TSK'dan bu sabah yapılan açıklamaya göre gece devam eden operasyonlarda 37 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 oldu.

Uğur ERGAN / ANKARA

http://www.hurriyet.com.tr/afrin-yolunda-stratejik-koy-alindi-40723835


Revenir en haut
mafilou
Administrateur
Administrateur

Hors ligne

Inscrit le: 04 Sep 2006
Messages: 15 949
Point(s): 47 798
Moyenne de points: 3,00

MessagePosté le: Mar 30 Jan 2018 - 01:15
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

DOĞRULANAN 3 HABER

- TSK'nın dün yoğun çatışmaların ardından Burseya dağını kontrol etmeye başladığı doğrulandı. Bugün ise askerlerin savunma için siper kazdığı,8 tank ve 12 zırhlı araç sevkettiği bildirildi. Bilbil dağı ise ağır bombardıman altında.
- ABD Hava ve Deniz kuvvetleri'nin (RC-135U + P8 Poseidon ve diğer kuvvetler) Lübnan/Suriye civarında devriye gezmeye başladığı bildirildi.
- Amerikan CNN televizyonuna konuşan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) komutanı General Joseph Votel Amerikan askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki stratejik öneme sahip Menbiç bölgesinden çekilmeyeceklerini açıkladı.
_________________
Emeğe saygılı olun, alıntılarınızda link gösterin ...


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Mer 31 Jan 2018 - 19:53
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Rusya’dan zehir zemberek Zeytin Dalı açıklaması



Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre; Zaharova, haftalık basın toplantısında, "Türk hükümeti, 20 Ocak'ta Afrin'de YPG'ye karşı başlatılan askeri harekatın Birleşmiş Milletler (BM) Tüzüğü'nde yer alan devletlerin öz savunma hakkına uygun olarak yapıldığını ve terör örgütlerini yok etme amacı taşıdığını belirtiyor. Elde edilen bilgilere göre 10 günlük süreçte ölü sayısı birkaç yüze ulaştı" dedi.

'SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ DURUM CİDDİ KAYGI YARATIYOR'

Suriye'nin kuzeyindeki durumun ciddi bir kaygı yarattığını kaydeden Zaharova, "Bölgedeki durumu elbette takip etmeyi sürdürüyoruz. Durum ciddi bir kaygı yaratıyor. Moskova, Türkiye'nin Afrin'deki harekatı kapsamında tarafları itidale çağırıyor" diye konuştu.

'RUSYA, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR'

Zaharova, Rusya'nın Suriye'nin birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün desteklenmesine yönelik tutumunun devam ettiğini de vurguladı.“RUSYA SORUMLU DEĞİLDİR”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Afrin'deki Kürtlere ihanet ettiğine ilişkin suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Zaharova “Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit olarak gördüğü koşulların Rusya tarafından oluşturulmadığını belirtmek isteriz” dedi.

Zaharova, haftalık basın toplantısında yöneltilen bir soru üzerine bazı Kürt siyasetçilerinin Rusya ve Suriye hükümetini, “Türkiye'nin askeri eylemlerine göz yummakla ve hatta Kürtlere ihanet etmekle” suçlayan açıklamalarını gördüklerini belirttikten sonra şunları söyledi:

“Bu çerçevede, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit olarak gördüğü koşulların Rusya tarafından oluşturulmadığını belirtmek isteriz. Meşru Suriye Hükümeti'nin ülkenin büyük bölümünde kontrolü ele geçirmesinin engellenmesinden de Rusya sorumlu değildir."

Zaharova, Rusya'nın ayrılıkçı eğilimleri körükleyerek söz konusu bölgelerde Suriye devletiyle rekabet edebilecek işlevlere sahip silahlı güçler oluşturma girişiminde bulunmadığını da vurguladı.

Sputnik, açıklamaları yansıttığı haberinde, “YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, daha önce yaptığı açıklamada, iki yıldır Afrin'de güç bulunduran Rusya'yı Kürtlere ihanet etmekle suçlamıştı” dedi.

Odatv.com

https://odatv.com/rusyadan-zehir-zemberek-zeytin-dali-aciklamasi-3101181200.html


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Mer 31 Jan 2018 - 19:57
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant



https://odatv.com/once--sonra-3101181200.html


Revenir en haut
guest
Super Membre
Super Membre

Hors ligne

Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705
Point(s): 14 834
Moyenne de points: 2,60

MessagePosté le: Jeu 1 Fév 2018 - 10:20
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant



https://odatv.com/ortagimiz-0102181200.html


Revenir en haut
Publicité






MessagePosté le: Jeu 1 Fév 2018 - 10:20
MessageSujet du message: Publicité

Revenir en haut
guest
Super Membre
Super Membre

Hors ligne

Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705
Point(s): 14 834
Moyenne de points: 2,60

MessagePosté le: Ven 2 Fév 2018 - 19:38
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant



ABD'den Münbiç açıklaması: Kamuoyuna açıklamanın zamanı değil



ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Münbiç konusunu konuştuklarını ancak söz konusu görüşmenin detaylarını kamuoyuna açıklamanın uygun olmayacağını söyledi.ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) basın ofisinde gazetecilerle bir araya gelen Mattis, Türkiye’nin PYD/PKK'ya karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu ve Türkiye’nin muhtemel Münbiç operasyonuna ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine Mattis, Afrin’de PYD/PKK’ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’nun, DEAŞ operasyonlarına yönelik dikkati dağıttığını iddia etti.

Mattis, Suriye’deki gelişmeleri Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüştüğünü belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç’e girip girmeyeceğine yönelik sorular üzerine Mattis, "Bunları şimdi konuşmayacağım. Bunu kamuoyuna açıklamanın basit bir şekilde zamanı değil. (Ülkelerin) İç kamuoylarının anlaşılabilir pozisyonlarından dolayı bu durumu konuşmak işleri daha da zorlaştırabilir. Birbiriyle yarışan menfaatleri bu şekilde dengelersiniz. Sadece şunu diyebiliriz; bu, şu anda müttefikimiz Türkiye ile aktif tartışma konusudur.”

Mattis ayrıca, Suriye’de Beşar Esed rejiminin klor gazını silah olarak kullandığının farkında olduklarını ancak sarin gazı ile ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi.

WASHINGTON (AA)
http://www.hurriyet.com.tr/abdden-son-dakika-aciklamasi-40729798


Revenir en haut
azad
V.I.P.
V.I.P.

Hors ligne

Inscrit le: 06 Sep 2006
Messages: 1 343
Point(s): 3 848
Moyenne de points: 2,87

MessagePosté le: Mar 6 Fév 2018 - 02:49
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Syrie: Moscou doit cesser d’être «complice» d’Ankara, clament les autorités d’Afrine

Par AFP — 4 février 2018

Les autorités locales d’Afrine ont exhorté dimanche la Russie à agir pour que cesse l’offensive turque contre cette région kurde du nord de la Syrie, accusant Moscou de «complicité» dans la mort de dizaines de civils.
Dans la ville d’Afrine, des milliers de personnes sont descendues dans les rues crier leur colère, brandissant des images de victimes de l’opération militaire d’Ankara.
La Turquie et ses alliés au sein des groupes rebelles syriens ont lancé le 20 janvier dans le nord-ouest de la Syrie l’opération «Rameau d’olivier» contre les Unités de protection du peuple (YPG), une force paramilitaire kurde considérée comme «terroriste» par Ankara mais qui est aussi une alliée précieuse des Etats-Unis dans la lutte contre le groupe jihadiste Etat islamique (EI).
«Nous demandons à la Russie en particulier de cesser son soutien à l’Etat turc terroriste», ont écrit dans un communiqué les autorités locales de l’enclave syrienne. Les Kurdes jouissent d’une autonomie de facto dans le nord de la Syrie en guerre.
Moscou «porte une responsabilité dans les massacres perpétrés par l’Etat turc fasciste», ont-elles ajouté.
La Russie, qui intervient depuis 2015 dans le conflit syrien en soutien au régime de Bachar al-Assad, comptait des troupes dans la région d’Afrine mais les a retirées au moment du déclenchement de l’offensive.
Les YPG et les autorités locales ont indiqué qu’elles considéraient ce retrait comme une approbation tacite de l’opération turque.
Dans leur communiqué, les responsables kurdes appellent aussi les Etats-Unis, l’Union européenne, l’ONU et la coalition internationale antijihadistes à «intervenir immédiatement».
Plusieurs partis kurdes, dont le Parti de l’union démocratique (PYD) -la branche politique des YPG-- ont signé conjointement un autre communiqué, appelant la Russie et les Etats-Unis à mettre fin à l’offensive turque, qu’ils ont qualifiée d’attaque contre «l’ensemble de la Syrie et de son peuple».
Ils ont également exhorté le gouvernement syrien à prendre ses responsabilités pour protéger «les frontières et les citoyens» syriens.
- 'Pas peur' -
La Turquie n’a jamais accepté l’autonomie de facto établie par les Kurdes dans le nord syrien, craignant de voir sa propre communauté kurde développer des aspirations similaires.
Elle fait valoir que son offensive vise uniquement à sécuriser ses frontières sud, et assure faire son maximum pour éviter les pertes civiles.
Au son des tambours et de chants nationalistes, des milliers de personnes --hommes, femmes et enfants-- ont manifesté dimanche à Afrine contre l’offensive turque, brandissant des drapeaux des YPG, des rameaux d’oliviers, mais aussi des portraits d’Abdullah Öcalan, le chef de la rébellion kurde du Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK), détenu depuis 1999 en Turquie.
Ankara accuse avec véhémence les YPG d’entretenir des liens avec le PKK, qui mène depuis trois décennies une insurrection armée contre le pouvoir turc.
«Nous ne baisserons pas la tête face à (président turc Recep Tayyip) Erdogan, nous n’avons pas peur de lui», clame Amina Mohammed, la cinquantaine.
D’après l’Observatoire syrien des droits de l’Homme (OSDH), au moins 68 civils, dont 21 enfants, ont été tués dans les bombardements turcs menés dans le cadre de cette offensive. Sept civils ont eux perdu la vie dans des villes turques proches de la frontière qui ont été visées par des tirs de roquette des YPG, d’après un bilan donné côté turc.
Du côté des combattants, plus d’une centaine de rebelles pro-turcs et un nombre équivalent de membres des YPG sont morts dans les affrontements, selon l’OSDH. Quatorze soldats ont aussi péri.
«Nous tenons le monde pour responsable car nous avons combattu le terrorisme (l’EI) au nom de tous, mais aujourd’hui le monde est d’accord avec le meurtre de Syriens», a de son côté argué Ali Mahmoud, un manifestant âgé de 45 ans.AFP
_________________

Karanlık aydınlıktan, yalan gerçekten kaçar, Güneş yanlız olsada etrafa ışık saçar,üzülme doğruların kaderidir yanlızlık, kargalar sürüyle, kartallar yanlız uçar.


Revenir en haut
guest
Super Membre
Super Membre

Hors ligne

Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705
Point(s): 14 834
Moyenne de points: 2,60

MessagePosté le: Mar 6 Fév 2018 - 10:42
MessageSujet du message: Afrin-Efrinde Orantısız Güç Kullanan Türk Ordusu 104 Sivili Katletti ,
Répondre en citant

Afrin-Efrinde Orantısız Güç Kullanan Türk Ordusu 104 Sivili Katletti , 165 Vatandaşın Ağır Şekilde Yaralanmasından Sorumlu




“ Yerel sağlık yetkililerine göre, Türkiye’nin Afrin’deki operasyonunda öldürülen sivillerin sayısı 100’ü geçti. Afrin Hastanesi 104 sivilin öldüğünü ve 165 kişinin yaralandığını söyledi….Türkiye sivil kayıp raporlarını reddetti. Türkiye Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Salı günü yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri ya da müttefik Suriye milisleri tarafından ‘ Zeytin Dalı ‘ Operasyonunda hiçbir sivil zarar görmedi’ dedi……Ancak, İngiltere merkezli bir çatışma izleme kuruluşu ve Rusya Dışişleri Bakanlığı her ikisi de sivil kayıpları doğruluyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemcisinin yeni rakamları, 21 çocuk ve 12 kadın olmak üzere sivil ölüm sayısını 68’e çıkardı. En az 185 kişi yaralandı…”…Not : A News haberi bu habere yorum olarak verildi…, o. tan)

“”Orhan Tan • Have you ever heard what “Smear Campign” is.? Click on the link below, and do not believe right away what had been written on the papers. That is a way of deception and community engineering during the wars. Remember, Blue Book ? The author of the book, Britain, confessed it was a wartime deception / propaganda plan, but Ara Sarafian still updates it!… Isn’t it ridiculous ?
http://www.anews.com.tr/…/pydpkk-uses-images-of-aleppo…””

http://www.anews.com.tr/turkey/2018/02/05/pydpkk-uses-images-of-aleppo-to-s…

https://www.panorama.am/en/news/2018/02/03/Afrin/1900342

https://www.turkishnews.com/tr/content/2018/02/05/feym-grubu-mesaji-ermeni-faaliyetleri-05-subat-2018/


Revenir en haut
guest
Super Membre
Super Membre

Hors ligne

Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705
Point(s): 14 834
Moyenne de points: 2,60

MessagePosté le: Mar 6 Fév 2018 - 19:26
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

Son dakika... ABD'den çok kritik iki isim Türkiye'ye geliyor


ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. MacMaster'ın hafta sonu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ise önümüzdeki hafta Türkiye'ye geleceği öğrenildi.TSK'nın terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD’yi hedef alan Zeytin Dalı operasyonu nedeniyle Suriye politikasında ciddi bir çıkmazla karşı karşıya olan Trump yönetimi haftaya Türkiye’ye çıkarma yapacak. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster İstanbul’a, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Ankara’ya geliyor. Son dakika... ABDden çok kritik iki isim Türkiyeye geliyor

McMaster ve Tillerson Suriye’de ABD’nin ısrarcı olduğu politika ve Afrin operasyonu nedeniyle kopma noktasına gelen ilişkileri tamir etmeye dönük mesajlar vermesi bekleniyor. Trump yönetiminin iki önemli isminin Ankara’yı Zeytin Dalı operasyonunu Menbiç’i de kapsayacak şekilde genişletmemesi için bazı formüller masaya koyması muhtemel.

YPG’YE AĞIR SİLAH KARARINI O BİZZAT AÇIKLAMIŞTI

Trump yönetiminin Irak ve Afganistan’da bizzat savaşmış generalleri arasında yer alan Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster bugün ABD’nin dış politikasına yön veren kilit isimlerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Mayıs 2017’deki Washington ziyaretinden bir hafta önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı Beyaz Saray’da kabul eden McMaster, Rakka operasyonu için YPG’ye ağır silah gönderme kararını Türk yetkililere açıklayan isim olmuştu.

SON TELEFON KRİZİNİ TOPARLAMAK İÇİN DEVREYE GİREN YİNE O

24 Ocak’ta ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son telefon görüşmesinin ardından yaşanan açıklama geriliminin giderilmesi için devreye giren isim yine McMaster’dı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’la telefonda görüşen McMaster, ABD tarafındaki koordinasyonsuzluğu kabul etmişti. Türk tarafı, McMaster’ın 27 tarihli o telefon görüşmesinde YPG/PYD’ye artık silah gönderilmeyeceğini teyit ettiğini açıklamıştı.

ERDOĞAN’IN MCMASTER’I KABUL EDİP ETMEYECEĞİ HENÜZ NET DEĞİL

McMaster’ın 13 Şubat’taki Türkiye ziyaretinde temaslarını İstanbul’da gerçekleştireceği öğrenildi. McMaster’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilip edilmeyeceği henüz net değil. Edinilen bilgilere göre Amerikan tarafı iki ziyaretin de aynı hafta gerçekleşmesi konusunda ısrarcı olunca programlar sıkıştı.

TILLERSON’IN BİR YILDA ÜÇÜNCÜ TÜRKİYE ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuğu olarak Ankara’ya gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilmesi daha muhtemel. Bu, Trump yönetimi göreve geldiğinden beri bir sene içinde Tillerson’ın Türkiye’ye yaptığı üçüncü ziyaret olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson son haftalarda Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile ikisi yüz yüze olmak üzere çok sayıda görüşme yaptı. Türkiye’nin Afrin harekâtını sınırlamak için 30 kilometrelik güvenli hat önerisini gündeme getiren isim Tillerson’dı. Ancak öneriyi ham bulan Türk tarafı ilişkilerdeki Suriye kaynaklı tansiyonun düşürülmesi için ABD’nin YPG/PYD ile ilişkisini gözden geçirdiği anlamına gelecek bir dizi güven arttırıcı adımı şart koşmuştu. Ankara’nın öncelikli beklentisi Trump yönetiminin YPG’ye ağır silah gönderilmeyeceğine yönelik sözünü tutması ve daha önce gönderdiği silahları toplamaya başlaması.

YENİ FORMÜLLER MASAYA GELEBİLİR

Ankara’nın güvenli hat bölge konusundaki negatif tepkisini kamuoyuna duyurmasının ardından ABD Dışişleri resmi bir teklif yapılmadığı açıklaması yapmak durumunda kalmıştı. Ancak hem Amerikalı diplomatlar hem de asker kanadı Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonunun alanını ve süresini kısıtlamak için güvenli hat formülü üzerinden pazarlık yapılabileceği kanaatini koruyor. ABD tarafının geliştirilmiş bazı formülleri McMaster ve Tillerson’ın Türkiye ziyaretleri sırasında masaya getirebileceği belirtiliyor.

İKİSİNİN DE TÜRKİYE’Yİ KIZDIRAN RADİKAL İDEOLOJİ İMASI OLMUŞTU

Afrin’deki gelişmeler nedeniyle iyice gerilen ilişkileri toparlamak için Trump’ın Türkiye’ye gönderdiği iki ismin de yakın geçmişinde Türk hükümetini ayağa kaldıran açıklamalar var. McMaster geçen aralık ayında İngiliz düşünce kuruluşu Policy Exchange’in Washington’da düzenlediği bir panelde Türkiye ve Katar’ın Ortadoğu’daki radikal ideolojilerin ana sponsoru olduğunu söylemişti. Türk Dışişleri McMaster’ın sözlerine ‘hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez’ diyen bir açıklama ile şiddetli tepki göstermişti. Tillerson ile geçen sene yaz aylarında Kongre’deki bir oturumda Müslüman Kardeşler’in Türkiye’de hükümetin bir parçası olduğunu söylemişti.


Cansu ÇAMLIBEL/ WASHINGTON

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-abdden-2-cok-onemli-ziyaretci-geliyor-40733317


Revenir en haut
guest
Super Membre
Super Membre

Hors ligne

Inscrit le: 10 Avr 2011
Messages: 5 705
Point(s): 14 834
Moyenne de points: 2,60

MessagePosté le: Dim 18 Fév 2018 - 07:19
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant



http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/beyaz-saraydan-ilk-aciklama-3-2228541/


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Jeu 22 Fév 2018 - 21:01
MessageSujet du message: Erdoğan Türkiye’si TSK güçlerinin Afrin – Efrin çıkartması
Répondre en citant

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nda gelinen aşama



https://tr.sputniknews.com/infografik/201802221032365174-tsk-zeytin-dali-ypg-pyd-oso-afrin/


Revenir en haut
Montrer les messages depuis:   
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News (Archives/Dossiers) - Haberler (Arşiv/Dosya) - Լուրեր (Արխիւ) Toutes les heures sont au format GMT + 1 Heure
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet Aller à la page: <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
Page 3 sur 6
Sauter vers:  

 



Index | Créer un forum | Forum gratuit d’entraide | Annuaire des forums gratuits | Signaler une violation | Charte | Conditions générales d'utilisation
phpBB
Template by BMan1
Traduction par : phpBB-fr.com