| Previous topic :: Next topic |
| Hangi halk Ermenilere en yakindan akrabadir? Which people are the closest relatives of Armenians? |
| Yunanlilar (Greeks) |
|
12% |
[ 1 ] |
| Süryaniler (Assyrians, Aramean-Syriac) |
|
25% |
[ 2 ] |
| Zazalar (Zazas) |
|
25% |
[ 2 ] |
| Farslar (Persians) |
|
25% |
[ 2 ] |
| Gürcüler (Georgians) |
|
0% |
[ 0 ] |
| Azeriler (Azeris) |
|
0% |
[ 0 ] |
| Kürtler (Kurds) |
|
12% |
[ 1 ] |
|
| Total Votes : 8 |
|
| Author |
Message |
Cem Can Membre actif

Point(s): 141 Moyenne de points: 1.24
|
Posted: Thu 2 Jul 2009 - 22:44
Post subject: Hangi halk Ermenilere en yakindan akrabadir? |
|
|
Ermeniler genetik ve linguistige (Dil bilimi) göre en cok hangi halka yakindir veya akrabadir. _________________ Solidarity with Iranian people
|
|
| Back to top |
|
 |
mafilou Administrateur

Point(s): 5,553 Moyenne de points: 1.42
|
Posted: Thu 2 Jul 2009 - 23:30
|
|
Senin hakkin yok mu oy kullanmaya?  _________________ Emeğe saygılı olun, alıntılarınızda link gösterin ... http://fr.youtube.com/mafilou

|
|
| Back to top |
|
 |
Cem Can Membre actif

|
Posted: Fri 3 Jul 2009 - 01:03
|
|
| mafilou wrote: | Senin hakkin yok mu oy kullanmaya?  |
Ben Zazayim Ermeni diyl onun icin sizin düsündüklerinizi görmek istedim. Aslinda benim büyük anneannem Ermeniydi az veya cok da olsa bendede Ermeni kani var. Oyumu yakinda kullanicam. _________________ Solidarity with Iranian people
|
|
| Back to top |
|
 |
Palutzi Modérateur

Point(s): 4,452 Moyenne de points: 1.59
|
Posted: Fri 3 Jul 2009 - 01:15
|
|
Bence Dil baglaminda Ermeniceye en yakin dil Farsca. Ermenice en fazla Farsca'dan etkilenmistir.Genetik olarak biraz karmasik ama Gurculer ve Ermeniler biribirine daha yakin diyebilirim oyleki bir keresinde Antwerpen'de bir arkadasi bekliyordum bir Gurcu yanima yaklasarak Gurcu olup olmadigimi sordu, yine bir keresinde adres soran iki kisiye Ermeni olup olmadiklarini sordum Gurcu çiktilar.
Last edited by Palutzi on Fri 3 Jul 2009 - 01:27; edited 1 time in total
|
|
| Back to top |
|
 |
Cem Can Membre actif

|
|
| Back to top |
|
 |
Papillon Super Membre

Point(s): 449 Moyenne de points: 2.10
|
Posted: Fri 3 Jul 2009 - 15:08
|
|
listede Kızılderilileri Alevileri ve Hintlileri göremedim,
|
|
| Back to top |
|
 |
Palutzi Modérateur

|
Posted: Fri 3 Jul 2009 - 17:33
|
|
| Papillon wrote: | listede Kızılderilileri Alevileri ve Hintlileri göremedim,
|
Ciddi bir konuyu tartistigimizi soylemem gerekiyor!
|
|
| Back to top |
|
 |
Papillon Super Membre

Point(s): 449 Moyenne de points: 2.10
|
Posted: Sat 4 Jul 2009 - 11:38
|
|
böyle bir konunun ciddiyeti olamaz !
şu an yaşadığımız dünyada hiç bir millet saf değildir çünkü bütün milletler karmalaşmıştır, ayrıca konuya ırksal bazda yaklaşılması da en az konunun kendisi kadar saçma olur çünkü elde ölçü alınacak hiçbir veri yok, yukarıda adları yazılan milletlerin hangilerinin kafatası ölçüleri mevcut ? yada ermenilerinki biliniyormu ? yada böyle bir ölçü varmı veya doğrumu ? (Bu meseleye öncülük etmeye çalışan Nazileri ve Türkiyeden Nihal Atsız gibilerini tartışmaya değer görmüyorum)
kaldıki ermenilerin genetik olarak hangi milletlere yakın olduğunun tespitini yapabilecek olanlar genetik bilim uzmanlarıdır biz değiliz, genetik bilimcilerin böyle bir çalışması varmı bilmiyorum bilen varsada bizimle paylaşın ve bu sitede de bildiğim kadarıyla genetik bilim uzmanı da yok.
Ermenilerin kültürel olarak kimlere yakın olduğunun tespiti de oldukça zordur, çünkü bu bir değişkendir, coğrafi şartlar,modernleşme ve içinde veya yakınında yaşanılan milletlerle etkileşim kaçınılmazdır. ermenistanın gürcistan sınırına yakın olan insanları gürcü kültürüyle, iran sınırına yakın olanları fars kültürüyle , türkiye sınırına yakın olanları türk kültürüyle benzeşim halindedir, benzer şekilde diğer ülkelerinde ermenistan sınırına yakın yerlerinde yaşayan insanları da ermeni kültürüyle benzeşimdedir,
aynı şekilde konuşulan dillerin de bu benzeşimden etkilendiği söylenebilir, o yüzden bilim adamları insan topluluklarını gruplarken kesin hatlar çizilemediği için benzeşimlerden faydalanarak coğrafi olarak gruplamayı tercih etmiştir; orta asya, kafkasya, orta doğu, uzak doğu ve avrupa kültürü gibi aynı durum konuşulan diller için de geçerli, benzer dilleri benzeşimlerini baz alarak gruplara ayırmışlardır; hint avrupa, çin tibet, ural altay, hami sami dil grubları gibi.
Ayrıca konuyu açan arkadaşın kullandığı resimde yeşil ile gösterilen alan kime ait ve ne anlama geliyor açıklayabilirmi ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Hayjan Inspector

Point(s): 2,933 Moyenne de points: 1.30
|
Posted: Sat 4 Jul 2009 - 12:23
|
|
Karisikliklar çok buyuk boyutlara ulasmistir dolayisiyla, kim kime yakindir belli olamaz.Meseleyi bolge olarak ele almak lazim bu da, herkesin birbirine yakin olmasi demektir.Bolgeden uzaklastikca farkliliklar ortaya çikmaya basliyor.
|
|
| Back to top |
|
 |
Palutzi Modérateur

|
Posted: Sun 5 Jul 2009 - 09:14
|
|
Arkadas Ermenilerin dil ve etnik yapi ile hangi halka daha yakin oldugunu soruyor dil bilimcileride Ermenicede en fazla Farsca, Yunanca ve Asurice kelimelerin yer aldigini soyluyorlar.Irki anlamda Ermeniler komsu halklara benzeyebilirler ama genel anlamda bir Ermeni irki var ,konu stratejik yakinlik veya kulturel yakinlik degil sadece dil ve genetiktir. Arkadsin haritada kullandigi yer Zazaistan.
|
|
| Back to top |
|
 |
|