Welcome Guest: S’enregistrer | Connexion
 
FAQ| Rechercher| Membres| Groupes
 
Dacikler Hakları Olmadığı Halde Başka Ülkelere Ait Kıta Sahanlığında
 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News en bref ... Օրուան կարճ լուրեր ... Güncel kısa haberler
Sujet précédent :: Sujet suivant  
Auteur Message
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 2 Nov 2014 - 08:30
MessageSujet du message: Dacikler Hakları Olmadığı Halde Başka Ülkelere Ait Kıta Sahanlığında
Répondre en citant

Dacikler Hakları Olmadığı Halde Başka Ülkelere Ait Kıta Sahanlığında Doğal Gaz Ve Petrol Araması Savaş İhtimalini Artırıyor








Simerini’ye göre Türkiye bir değil iki platform buldu.

Simerini, aynı yayın grubu içerisinde faaliyet gösteren Sigma TV’yi kaynak göstererek Türkiye’nin Azeri petrol şirketi ile petrol sondaj platformu kiralama konusunda anlaşma sağladığını, kiralayacağı platformu Doğu Akdeniz’deki 2 ve 3 numaralı parsellerde sondaj yapmak için şubat ayında bölgeye göndereceğini yazdı.

Haberi “Türkiye Platform Buldu... Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi ile Anlaştı... Kıbrıs Parsellerinde Sondajlara Şubat Ayında Başlıyor” başlığıyla aktaran gazete “Sigma’nın teyit edilmiş bilgilerine göre Türkiye Kıbrıs MEB’ine saldırısına son vermek niyetinde olmamakla kalmayıp, sonuna kadar giderek faaliyetlerini tırmandırmaya hazırlanıyor görünüyor” ifadesine yer verdi.

Gazete Türkiye ile Azerbaycan arasındaki platform kiralama anlaşması yapılalı bir hafta olduğunu, Azeri Devlet Petrol Şirket SOCAR’ın, Türk Petrolleri Anonim Şirketi’ni (TPAO) bir değil iki sondaj platformuyla takviye edebilecek durumda olduğu teyidinde bulunduğunu yazdı.

SOCAR’ın Türkiye ile yaptığı anlaşmanın “Heydar Aliyev” isimli platform ile ilgili olduğunu ancak Azeri şirketin “Dada Gorgud” platformunu da Türkiye’nin emrine vermeye hazır olduğunu da belirten gazete iki taraf arasında varılan anlaşmanın büyük bir ihtimalle gelecek hafta açıklanacağını yazdı, özetle şöyle devam etti:

“Sigma’nın açıkladığı üzere SOCAR’ın hedefi, Türkiye’nin petrokimya grubu Pektim’e katılmasından ve Türkiye’nin en büyük ticari petrol şirketi Petrol Ofisi’ni satın almayı hedefliyor ki bu konuda da istişarelere devam ediyor.

Sigma’nın işaret ettiği çok iyi bilgili bir kaynaya göre Türkiye Barbaros’un sismolojik araştırmalarının 20 Aralık’ta sona ermesini bekliyor. Sonuçların analize edilmesinden sonra, şubat ortalarına doğru yeni bir Navtex yayımlayarak, bugün araştırma yaptığı bölgeleri yeniden bağlayacak.

Her iki Azerbaycan platformu da eski teknolojiye sahiptir, biri 1980’de inşa edildi. Dahası yapacakları sondajlar 600 metreden derine gidemez. Afrodit yatağındaki sondajda bin 700 metreye, Onasagoru’da ise bin 800 metre aşılabilir.

Türklerin dolaştığı deniz bölgeleri çok da derin değil, dolayısıyla 1, 2 ve 3 numaralı parsellerde sondaj sonuç alıcı olmayacak çünkü oraları Azeri platformlarının ulaşamayacağı kadar derindir.”

LAKKOTRİPİS BALTER’İN GÖRÜŞÜNÜ DEĞERLENDİRDİ: “BÜTÜN SEÇENEKLER MASADA”

Aynı gazete “Lakkotripis, Bütün Seçenekler Masada Diyor” başlıklı haberinde ise Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in Rum yönetiminin, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbonları değerlendirme konusunda bütün seçenekleri incelemekte olduğunu belirterek “Kara terminalinin sürdürülebilir ve dünya piyasasıyla rekabet edebilir olması için belirli ön şartlar gerekiyor” dediğini yazdı.

Gazeteye göre Lakkotripis İsrail’in Globes isimli internet gazetesinin yer verdiği, İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’un enerji danışmanı Nick Balter’in, ekonomik açıdan sürdürülebilir olmayacağından İsrail’in doğal gazını ihraç etmeyi unutması gerektiği görüşünü değerlendirdi.

“Biz de tam bu yüzden aylardır, kara terminalinin sürdürülebilir ve dünya piyasalarıyla rekabet edebilir olması için belirli ön şartlara ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bu, İsrail yataklarıyla da Kıbrıs yataklarıyla da ilgilidir. CNI’nin ilerlemekte olan bir araştırma programı var. Önümüzdeki haftalarda, aylarda elimizde çok daha kapsamlı bir görüntü olmasını bekliyoruz” dedi.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/58/news/145981/PageName/GUNEY_KIBRIS


Revenir en haut
vahe2009
Modérateur Général
Modérateur Général

Hors ligne

Inscrit le: 07 Nov 2009
Messages: 28 221
Point(s): 79 636
Moyenne de points: 2,82

MessagePosté le: Dim 2 Nov 2014 - 08:40
MessageSujet du message: Dacikler Hakları Olmadığı Halde Başka Ülkelere Ait Kıta Sahanlığında
Répondre en citant

Üç ülke Türkiye'ye karşı doğalgaz ittifağı kurdu

Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır ve Yunanistan doğalgaz konusunda Türkiye’ye karşı ittifak oluşturdu.
Azerbaycan Doğalgazı'nı Avrupa'ya taşıyacak TANAP projesinin parçası olan Güney Gaz Koridoru'nun temeli atılırken, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'den gelecek gazın da TANAP ile taşınabileceği gündeme gelmişti.

Bu gelişme, bazılarını rahatsız etmiş olacak ki, söz konusu üç ülkenin dışişleri bakanları, üçlü siyasi istişareler çerçevesinde Güney Kıbrıs’ta bir araya geldi. Toplantı sonrasında Türkiye’ye karşı ortak bir bildirge yayımlandı.

"TÜRKİYE KIBRIS AÇIKLARINDA DOĞALGAZ ARAMASIN"
Bakanlar düzeyinde Güney Lefkoşa’da gerçekleşen toplantı sonrasında üç ülkenin bakanları, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) yaptığı doğalgaz araştırmalarının Türkiye tarafından engelleme girişiminin yasadışı olduğunu iddia etti. Üç bakanın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta yaptıkları temasların devamı olduğu belirtilen toplantıda, Türkiye’ye karşı ortak bir bildirge yayımlandı. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına son vermesini istedi, bu tür faaliyetlerin Türkiye’nin zararına olacağını öne sürdü.

Toplantıda konuşan Kasulidis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiğini, “keyfi ve tek taraflı faaliyetlerin halen ciddi tahriklere sahne olan Doğu Akdeniz’deki güvenliği ve istikrarı daha da erozyona uğrattığı” konusunda görüş birliğine vardıklarını anlattı. Kasulidis, Yunanistan ve Mısır’la aralarındaki işbirliğinin “bölgedeki hiçbir ülkenin aleyhine olmadığını aksine, bölgesel diyalog örneği olarak işleyip bölgedeki barış ve istikrara katkı koyabileceğini” iddia etti.

YUNANİSTAN AVRUPA BİRLİĞİ İLE TEHDİT ETTİ
Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerinin uluslararası hukuka ve deniz hukukuna hakaret anlamına geldiğini öne sürerek Türkiye’den faaliyetlerini derhal sonlandırmasını istedi.

Venizelos, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine son vermesinin Kıbrıs müzakerelerinin devamına ve Türkiye’nin AB üyelik sürecine yardımcı olacağını iddia etti. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşerek ülkesinin Güney Kıbrıs ile ilişkilerini daha da geliştirme arzusunu iletti.

http://www.ulastirma.com.tr/uc-ulke-turkiyeye-karsi-dogalgaz-ittifagi-kurdu-59696h.htm


Revenir en haut
Montrer les messages depuis:   
Armenian on web Index du Forum -> News et articles - Լուրեր, Յօդուածներ - Haber ve makaleler -> News en bref ... Օրուան կարճ լուրեր ... Güncel kısa haberler Toutes les heures sont au format GMT + 1 Heure
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet
Page 1 sur 1
Sauter vers:  

 



Index | Créer un forum | Forum gratuit d’entraide | Annuaire des forums gratuits | Signaler une violation | Charte | Conditions générales d'utilisation
phpBB
Template by BMan1
Traduction par : phpBB-fr.com